Ohita navigointilinkit
Vexi Savijoki - 
takaisin etusivulle

Valokuvia ja valokuvausta

Mies huilaa Parx Güellin puistossa Barcelonassa

Vuonna 1993 sain ensi kertaa käsiini oikean järjestelmäkameran. Samana vuonna keräsin kokoon läjän markkoja ja hankin ensimmäisen oman järkkärin. Tuo kamera (EOS 10) on edelleen käytössä, vaikka suurin osa kuvista tallentuu nykyisin digitaalisen kaluston avulla. Parhaat kuvat otetaan mukanaolevalla kameralla. Tämä on totta, mutta jännittävästi olen huomannut, että vaikka mukana olisikin sekä järjestelmäkamera että kyvykäs kompaktikamera, eniten kuvia tulee silti napsittua iPhonella.

Valokuvauksesta on kehittynyt minulle vuosien kuluessa mielenkiintoinen ja haastava harrastus ja ehkä jopa vaihtoehtoinen ammatti. Valokuvauksessa on jotain sellaista, mitä it-alan töistä ei useinkaan löydä!

En ole erikoistunut mihinkään tiettyyn valokuvauksen osa-alueeseen. Vuosien saatossa huippuotoksia on syntynyt niin konserteissa kuin Nepalin vuoristoissakin. Kovimman luokan luontokuvaukseen minusta ei ehkä ole, koska minulla ei riitä kärsivällisyyttä odottaa hyvää hetkeä montaa päivää! Ihmisten kuvaaminen on aina antoisaa, mutta samalla myös hyvin haastavaa. Henkilökuvia tulee otettua paljon etenkin hääkuvauskeikoilla ja lehtikuvakeikoilla.

Aika on ehkä suurin ongelmani kuvauksessa. Nykyään ei tahdo ehtiä kuvaamaan vain kuvaamisen riemusta. Perheellistyneen kuvaajan linssin eteen päätyy useinmiten perheenjäseniä!

Kuviani on julkaistu vuosien varrella kymmenissä lehdissä ja kirjoissa.00730 Helsinki
p. 040 713 1576
S‰hkˆpostiosoite: vexi ‰t savijoki piste net